French Press Pedrini
Pre tých, ktorí milujú kávu a vyberajú si silnejší, ale plnohodnotný a korenený nápoj. Vhodný nástroj aj pre tých, ktorí milujú čaj a bylinné čaje a ich prospešné sily bylín a ovocia.
Výhody French Pressa sú :
- nepoužívate žiadne filtre, tým sa nezvyšuje dodatočne cena kávy
- chuť kávy nie je ovplyvnená, vychutnáte si jej čistú chuť
- jednoduchá a rýchla príprava
- praktická manipulácia a jednoduché čistenie
Spôsob prípravy kávy vo French Presse :
- dáme variť vodu
- medzitým si zomelieme kávu - jej hrúbka musí byť o niečo hrubšia ako sú oká na sitku French Pressa
- vodu po prevarení necháme vychladnúť na 90 st. C
- naplníme French Press kávou, dávkujeme 8 g na 150 ml vody
- pomalým spôsobom zalievame, necháme kávu premočiť a nechať ju "bublať "
- French Press uzavrieme so zdvihnutým sitkom, tým zabezpečíme správnu teplotu a počkáme asi 50 sekúnd
- pomaly a opatrne zamiešame, miešať môžeme aj krúživým pohybom ako pri degustácii vína a počkáme ďalších 90 sekúnd
- po uplynutí času pomaly zasúvame sitko dole, aby sme oddelili kávu, okamžite rozlievame do šálok, nenechávame luhovať, mohlo by to negatívne ovplyvniť chuť kávy a nemala by lahodnú chuť
Upozornenie : - pri miešaní nepoužívajte kovové predmety, mohla by prasknúť nádoba
- piest stláčajte opatrne, mohlo by dôjsť k vystreknutiu horúcej vody
Želáme dobrú chuť :-)
Nový komentár