Guatemala Huehuetenango SHB EP 100% Arabica
Krajina pôvodu: Guatemala
Zloženie 100% Arabica
Použitie: Espresso
Spôsob zberu: ručný
Chuťový profil: tmavé hrozno, karamel, makadamové orechy
Ovocnosť : 55 %
Horkosť : 40 %
Kofeín : 40 %
Acidita : 50 %
Popis kávy :
Guatemala Huehuetenango SHB EP 100% Arabica
Nadmorská výška: 1350 m.n.m.
Región: Huehuetenango
Odroda: Typica, Bourbon, Caturra and Catuai
Spracovanie : Wash
Cupping skóre: 81,5
Guatemala Huehuetenango SHB EP je krásne sladko-ovocná káva s chuťovým profilom tmavé hrozno, karamel, makadamové orechy
Káva je určená na espresso.
Niečo o farme, farmároch a káve
Huehuetenango je jedným z troch nevulkanických regiónov Guatemaly a zároveň najvyššie položeným a najsuchším pestovateľským regiónom, čo z neho robí jeden z najlepších regiónov na pestovanie kávy.
Z Tehuantepeckej nížiny v mexickom štáte Oaxaca sem prúdia prúdy horúceho vzduchu, ktoré sa tu miešajú s chladným vzduchom zostupujúcim z pohoria Cuchumatanes, čo vytvára ochranu pred mrazom a umožňuje pestovanie kávy vo výške až 2 000 metrov.
Extrémna odľahlosť Huehuetenanga si vyžaduje, aby takmer všetci pestovatelia spracovávali kávu sami. Našťastie sa v regióne nachádza množstvo riek a potokov, čo výrobcom umožňuje pomerne ľahko zriadiť premývacie stanice. Ešte väčšie šťastie je, že geografické podmienky v Huehuetenangu pomáhajú vytvárať výnimočné kávy s výraznou kyslosťou a ovocnou chuťou.
SHB (Strictly Hard Bean) uvádza, že káva bola vypestovaná v nadmorskej výške nad 1 350 metrov. (Tento termín je tiež synonymom pre SHG/Strictly High Grown, čo je klasifikácia, ktorá je vyššia ako HB). EP (European Preparation) znamená, že zelená káva bola ručne triedená, aby sa odstránili všetky chybné zrná a cudzí materiál.
Na tejto káve sa podieľali štyria producenti z regiónu Huehuetenango:
-Lety Anzueto z Finca Isnul v La Democracia;
-Lety Perez z Finca Buenos Aires Huixoc v La Democracia;
-Rene Perez z Finca La Reforma v Cuilco
-Willy Perez z Finca Las Americas a San Antonio, ktoré sa nachádzajú v Agua Dulce.
Nový komentár