Vietnam Lang Biang Anaerobic - káva 100% Arabica -Ready After
Krajina pôvodu: Vietna
Zloženie 100% Arabica
Použitie: Espresso, Filter
Spôsob zberu: ručný
Chuťový profil: passion fruit, marakuja, vínna dochuť.
Vietnam Lang Biang Anaerobic
Ovocná káva so stredným telom má chuťový profil passion fruit, marakuja, vínna dochuť.
Káva od slovenského farmara z Vietmanu, ktorý nás navštívil toto leto niekoľko krát.
TÁTO KÁVA JE URČENÁ NA ESPRESSO A FILTER.
Nadmorská výška: 1500-1650 m.n.m.
Región: Dalát, Lạc Dương, Lang Biang
Farmar: Marián Takáč
Odroda: Catimor
Spracovanie: Anaerobic 100h
Cupping skóre: 85 bodov
Niečo o farme a farmároch:
Farmárom a exportérom tejto kávy je Slovák Marián Takáč, ktorý pestuje a podporuje malých farmárov v Daláte vo Vietname. Žije tam už 7 rokov a tento rok po takom dlhom čase dorazil na slovensko. Spoznali sme sa na jednej kávovej akcii a hneď sme si sadli. Presedeli sme dlhé hodiny u nás na terase a počúvali príbehy, ako funguje Vietnam ako krajina, ako sa pestuje káva a veľa dalších informácií. Tento zážik nám ostane ešte dlho v pamäti ako všetci s počúvame tieto úžasné zážitky. Tešíme sa na ďalšie stretnutie s Mariánom. Viac informácií a fotiek nájdete na jeho Instagrame.
V Zanya coffee sa zameriavajú na kvalitu pred kvantitou a rozvíjajú osobné vzťahy v komunite vietnamskej výberovje káve (speciality coffee). Horská oblasť Langbiang predstavuje skutočne jeden z mála drahokamov s veľmi jedinečnými vôňami a chuťami. Ich cieľom je naďalej motivovať farmárov produkovať kvalitnú kávy a zlepšovať tak ich život. Len 3% Vietnamskej produkcie kávovníkových zŕn tvorí Arabika a vo svete ju ťažko nájst. Okolie mestečka Dalat v centrálnych vrchoch ponúka jedinečnú lokalitu s nadmorskou výškou 1500 metrov.
Táto káva je spracovaná metódou Anaerobic natural. Čerešne kávy sú umiestnené vo fermentačných nádrží na dlhší čas na fermentáciu. Počas tohto procesu sa vytvára CO2, čo spôsobuje veľký tlak v nádržiach.
Táto káva bola fermentovaná v týchto nádobách celých 100 hodín, potom sa znova vyčistila a rozložila na sušiace lôžka. Tento čas bol skvelý na to, aby sme vytvorili niečo exotické, ovocné, trochu funky, no stále veľmi čisté. Káva je preto veľmi zaujmavá, chutná a vinikne pri každom spôsobe prípravy.
Nový komentár