Panel používateľa
Gaggia New Classic E24 SB SS, stainless steel RI9481/11

 Gaggia New Classic E24 SB SS, stainless steel RI9481/11

SKLADOM

Gaggia New Classic E24 SB SS, stainless steel RI9481/11

Gaggia New Classic E24 SB SS, stainless steel RI9481/11 - najpredávanejší domáci kávovar vo svojej triede, vylepšený pre prípravu ešte kvalitnejšej kávy

475 € s DPH

Recyklačný poplatok: 0,17 €

quatro kalkulačka

Import kód: 886948111020

Výrobca: Gaggia


Gaggia New Classic E24 SB SS, stainless steel RI9481/11

Obľúbená Gaggia Classic patrí medzi najpredávanejšie domáce kávovary vo svojej triede.

Novinky v modeloch uvedených na trh od októbra 2024:
 - inovovaný bojler zhotovený z mosadznej zliatiny CW510L (58 % meď, 42 % zinok). Vďaka tejto úprave je bojler menej náchylný na koróziu, a preto už nie je potrebné, aby mal antikoróznu vrstvu, ktorá sa pri starších modeloch príliš neosvedčila.
 - rad E24 disponuje zväčšeným bojlerom, ktorý má o 25 % väčší objem ako predchádzajúce modely.
 - lepšia teplotná stabilita, ktorá je daná novou veľkosťou a materiálom bojlera. Pre baristov to znamená nové možnosti pri výdaji kávy a pary – najmä pri príprave niekoľkých porcií rýchlo za sebou.
 - tamper na kávu s vylepšeným ergonomickým dizajnom pre lepší úchop a techniku ​​utláčania kávy

Hlavné prednosti:
 - profesionálna hlava zo zliatiny CW510 s obsahom medi 58 %
 - profesionálny držiak sitka (páka) z nerezovej ocele
 - trojcestný ventil
 - pretlakový ventil
 - štandardné sitká súčasťou balenia
 - nerezové telo kávovaru
 - nerezový difúzor
 - tryska horúca voda/para
 - prehľadný ovládací panel
 - veľká odpadová nádoba

Hlavné parametre produktu
Kruhová hlava (Ring group) je technológia, ktorá sa používa na základných kávovaroch. Hlava je napojená na bojler alebo termoblok a teplota sa prenáša iba tepelnou vodivosťou materiálov, z ktorých sú vyrobené komponenty.

Plusy: nízka obstarávacia cena

Mínusy: nižšia tepelná stabilita

Hlava kávovaru – profesionálny rozmer (58 mm)
Aj domáce kávovary môžu disponovať profesionálnymi parametrami. Klasickým príkladom je práve profesionálny alebo komerčný rozmer hlavy kávovaru. Tento parameter je dôležitý nielen z dôvodu kompatibility baristického príslušenstva, ale aj z hľadiska dosiahnutia tej najlepšej teplotnej stability. Tú zaisťuje okrem iného práve robustnejšia a silnejšia konštrukcia hlavy, než akou disponujú modely s domácim rozmerom

1 okruh - jednobojler (single boiler), termoblok
Kávovar, ktorý má jeden okruh (tradičný bojler alebo termoblok), primárne nahrieva na teplotu na prípravu kávy. Na použitie pary je nutné prepnúť na paru, teda aktivovať zvýšenie teploty systému. Počkať kým sa systém nahreje a vznikne dostatočné množstvo pary. Potom je možné použiť paru na šľahanie mlieka a po našľahaní mlieka je nutné opäť systém ochladiť na režim espresso.

Plusy: nižšia obstarávacia cena, v kombinácii s PID reguláciou dosahuje stabilnú teplotu

Mínusy: na paru musím počkať a po použití opäť ochladiť/odvzdušniť, časovo teda menej komfortný na prípravu cappuccina (zdržanie cca 1,5 až 2 minúty oproti dvom okruhom

Kávovary s jedným okruhom sú obvykle nahrievané termostatom alebo pomocou PID regulácie. Samozrejmosťou býva vibračné čerpadlo.

Bojler
Bojler je nádoba s určitým objemom vody. Bojler môže byť nahrievaný aktívne vlastným vykurovacím telesom, alebo pasívne iným zdrojom tepla. Čím je väčší objem bojlera a presnejšia technológia regulácie teploty, tým je voda na prípravu espressa stabilnejšia.

Regulácia teploty vody v bojleri je najčastejšie zaisťovaná pomocou termostatu, elektronického termostatu, presostatu alebo elektronikou, teda PID reguláciou.

Pretlakový ventil
Pretlakový ventil (OPV = over pressure valve) je veľmi dôležitý diel na kávovaroch s vibračným čerpadlom. Kávovar vďaka tomuto ventilu pustí na kávu požadovaný (nastavený) tlak a prebytočný tlak vráti pretlakovým okruhom späť. Prebytočný tlak je rozdiel medzi výkonom čerpadla a nakalibrovanou hodnotou pretlakového ventilu. Je samozrejme dôležité, aby bol v kávovare použitý kvalitný a hlavne kalibrovateľný/nastaviteľný pretlakový ventil.

Čiže keď vibračné čerpadlo, tak spoločne s pretlakovým ventilom. Vďaka tomuto ventilu sa tiež ľahko vykonáva údržba a čistenie kávovaru, tzv. spätný oplach. Pri zaslepení hlavy kávovaru slepým filtrom (počas čistenia) alebo pri použití príliš jemnej kávy, netlačí čerpadlo na svoje maximum, ale pretlakový ventil pohodlne točí vodu v pretlakovom okruhu. Je to dôležité nielen na správnu prípravu espressa, ale aj šetrné na prevádzku čerpadla.

Trojcestný ventil
Trojcestný ventil je veľmi dôležitý technický prvok vo vybavení kávovaru. Otvára/prepína medzi týmito cestami - zdroj horúcej vody na kávu, hlava kávovaru a odpad. Pri zapnutí výdaja kávy sa otvorí prívod vody do hlavy kávovaru, cesta do odpadu je odpadu je uzavretá. Pri vypnutí výdaja kávy sa otvorí cesta medzi hlavou kávovaru a odpadom, zdroj vody sa uzavrie. Vďaka tomuto ventilu sa po extrakcii kávy uvoľňuje tlak v hlave kávovaru a prebytočná voda je odvádzaná do odpadu. Na základe tohto princípu je tiež možné vykonávať správnu údržbu kávovaru, spätný oplach (backflush).

Termostat
Bimetalový termostat je základná technológia ohrevu v kávovaroch. Je menej presný ako ostatné technológie (väčšia hysterézia, väčšie kolísanie teploty). Termostat je vždy definovaný pre určitú teplotu, nie je teda možné teplotu meniť.

Vibračné čerpadlo
Vibračné čerpadlo je najrozšírenejší druh čerpadla na domácich kávovaroch - pákových aj automatických. Ide o výrazne lacnejšiu technológiu, ako je profesionálne rotačné čerpadlo. Vieme už, že optimálny tlak na prípravu espressa je približne 9 barov. Vieme tiež, že ide o údaj, ktorý sa nastavuje pri rotačných čerpadlách a vibračné čerpadlá kalibrujeme na približne 10 – 11 barov. Z výroby sú ale vibračné čerpadlá s výkonom približne 15 – 20 barov, ako teda zariadiť, aby dodávali na kávu požadovaný nižší tlak? To zariadi pretlakový ventil (OPV = over pressure valve), ktorý je zásadný v kávovaroch s vibračným čerpadlom.

Vibračné čerpadlo je obvykle hlučnejšie ako rotačné. Kávovar s vibračným čerpadlom nie je možné pripojiť priamo na vodovodný rad, pretože pracuje s nulovým vstupným tlakom.

Zásobník na vodu
Zásobníkom na vodu disponujú všetky domáce kávovary. Do zásobníka na vodu odporúčame vložiť vhodný filter na vodu (zmäkčovač). Zásobník na vodu odporúčame dôkladne vymývať v pravidelných intervaloch.

Dávkovanie kávy manuálne
Výdaj kávy sa spustí cez ovládací prvok, obvykle ide o tlačidlo, prepínač alebo extrakčnú páčku. Po výdaji požadovaného množstva kávy je nutné výdaj ukončiť manuálne, teda opäť pomocou tlačidla, prepínača alebo extrakčnej páčky.

PARAMETRE : 

Značka : Gaggia

Bojler - 1

Čerpadlo - vibračné

Zdroj vody - zásobník

Objem zásobníka na vodu 2,1 L

Výška : 380 mm

Šírka : 230 mm

Hĺbka : 240 mm

Hmotnosť : 7,3kg

Farba : strieborná, čierna

Napätie  : 230 V - / 50 Hz

Celkový príkon : 1200 W

Termostaty
107 °C - pre reguláciu teploty espressa/horúcej vody
145 °C - pre reguláciu teploty pary
184 °C - bezpečnostníý termostat
Príslušenstvo
páka (portafilter) s dvojitou výpusťou
štandardný - profesionálny filter 1porcia
štandardný - profesionálny filter 2porcie
pretlakový filter (pretlakový s dvojitým dnom nedoporučujeme používať !)
slepá miska / filter (k údržbe)
odmerka na kávu
tamper (plast)
Tamper s priemerom 58 mm

Viac z kategórie

Nový komentár

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Nová otázka k produktu

Kontrolný kód

i

* (Povinné)

Alternatívne produkty

Predvoľby súkromia
Cookies používame na zlepšenie vašej návštevy tejto webovej stránky, analýzu jej výkonnosti a zhromažďovanie údajov o jej používaní. Na tento účel môžeme použiť nástroje a služby tretích strán a zhromaždené údaje sa môžu preniesť k partnerom v EÚ, USA alebo iných krajinách. Kliknutím na „Prijať všetky cookies“ vyjadrujete svoj súhlas s týmto spracovaním. Nižšie môžete nájsť podrobné informácie alebo upraviť svoje preferencie.

Zásady ochrany osobných údajov

Ukázať podrobnosti
Táto stránka je chránená programom reCAPTCHA a spoločnosťou Google. Platia Pravidlá ochrany osobných údajov a Zmluvné podmienky.

Prihlásenie